17 okt. 2011

Vad är nu detta då?

Vi är några klasslärare som detta läsår jobbar med tvåor. Tanken om att skriva blogg om det vi sysslar med i klasserna väcktes för inte så många veckor sedan. Ungefär så här gick det till, vid matbordet i matsalen, med en massa elever pladdrande runt omkring oss:

- Vi borde ju skriva ner allt det här som vi gjort med Skogen nu när vi kommer ihåg det! sa fröken C.
- Jaa...men hur kunde man göra det på ett vettigt sätt, så att andra också kunde ha nytta av det? undrade fröken B.
- Borde man ha det på Fronter? sa fröken C.
- Eller kunde vi skriva det i en blogg? funderade fröken B.

Så nu vet ni. Vi har under början av läsåret jobbat med temat "Skogen" och vårt nästa tema blir "Skolan förr och nu". Eftersom vi kom på idén med bloggen så sent kommer det första "temainlägget" att vara ett sammandrag av hela skogstemat. I fortsättningen är vår tanke att ladda upp bilder ocuh skriva under arbetets gång. Då vi har tid. Ingen stress.

I första hand skriver vi för att dokumentera det vi gjort. Som bonus kanske någon annan lärare någonstans kan ha nytta av detta och få nya idéer, alternativt skriva om sina egna idéer i kommentarrutan eller skicka nyttiga länkar till andra lärarbloggar/undervisningsrelaterade nätsidor.

Välkommen med!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad man än tycker om datorer, kommer de med tiden mer och mer in i bilden. Därför är det viktigt att barnen får tidigt lära sig mångsidig användning under uppsikt. Och såsom skribenten skrev är ju motivationen den som driver eleven till bättre resultat. Tur att skolans ledning insett hur viktiga de första skolåren är för hela den framtida skolgången.