23 okt. 2012

Tema: Finland

Idag började vi i trean ett nytt äventyr igen efter lång väntan. Dags för oss att börja jobba kring ett stort tema. Efter lunchen satte sig över 50 elever i ett klassrum för att få träffa Gurli och Benita som skulle åka ut och resa i Finland. Gurli och Benita hade bestämt sig för att åka till Hangö med flygplan, ta med sig ett pass som de skulle dela på, växla pengar (utan att veta vilken valuta man använder i Hangö), åka på strandsemester till Rovaniemi i oktober och bo på Åbo slott bland fina prinsar med kronor.

Eleverna skrattade och hade roligt åt de konstiga damerna som inte riktigt hade klart för sig hur deras resa skulle gå och vad de kunder förvänta sig av resan. Diskussionen efteråt blev livlig och inledningen på det nya temat var lyckat.

Nu var det dags för eleverna att börja arbeta kring det nya temat för att bekanta sig med sitt eget hemland. Eleverna skulle börja med att bilda egna familjer genom att i små grupper bestämma en hurdan familj de kommer att arbeta med. Alla familjemedlemmar skulle ritas, namnges och klippas ut.

Familjen ska nu åka ut och resa i Finland till olika städer där de ska besöka museér, äta på restauranger, bo på hotell och ha en bra semester. Allting måste planeras noggrant och en uträkning för resans pris ska också göras.

Följ med på vår resa och se hur det går.
Trevlig resa!

Inga kommentarer: